Olijfolie

Azijn

De fruit-azijnen van Abma’s zijn zeer fruitig vanwege het goede en vele fruit dat ze gebruiken om Nederlandse natuurazijn mee te aromatiseren.

Walter Abma doet dit al zo’n 30 jaar. Azijn is heel veelzijdig aldus Walter Abma. ‘Je frist er vele gerechten mee op en het het past heel goed in een vinaigrette voor een salade. Een scheutje azijn bij stoofvlees is ook onmisbaar. Onze fruitazijnen zijn ook geschikt voor smoothies, cocktails of gewoon een glas ‘limonade’. Meng daarvoor 1 deel azijn met koud water.

Abma’s aromatiseert azijn met heel veel soorten fruit en kruiden. Enkele voorbeelden zijn appel, framboos, citroen, laurier, aardbei, bramen, (thaise) basilicum.

Appel azijn
appel

Appel Azijn

We gebruiken verschillende rassen uit de Beemster. Jan Kuyk teelt deze appels. Wij kopen de ‘te kleine’ appels maar ook de appels die moeilijk verkoopbaar zijn vanwege een bruin plekje.

Frambozen azijn
framboos

Frambozen Azijn

Frambozen betrekken we uit de Betuwe. Geert en Nel de Weert telen daar al vele jaren heerlijke frambozen. Deze frambozen geven de azijn naast een goede smaak een prachtige kleur.

Citroenzest azijn
citroen

Citroenzest Azijn

Citroenen, waarvan de zest, dus de schil zonder het witte, bittere gedeelte gebruikt wordt, zeer aromatisch, komen uit Valencia.