Mosterd

Mosterd

Mosterd wordt gemaakt door mosterdzaden en azijn te mengen, daar kan eventueel een smaakmaker en wat zout aan worden toegevoegd. Reguliere mosterd bevat voornamelijk water. Wij houden van smaak, daarom bevat onze mosterd voornamelijk onze zelfgemaakt laurierazijn. Dit zorgt voor een heerlijk frisse en bijzondere smaak! De mosterdzaden nemen de op smaak gebrachte azijn op. Fijn gemalen mosterdzaden geven een scherpe smaak, gebruik je de hele zaden dan krijg je een milde smaak.

Mosterd is ideaal in vele gerechten of soepen, maar het is ook lekker op een kaas of borrelplankje. Een veelzijdig product!

Grove Mosterd
mosterdzaad

Grove Mosterd

Voor de grove mosterd gebruiken we mosterdzaden die we laten wellen in zelf gearomatiseerde lauriernatuurazijn. We voegen kurkuma toe voor de gele kleur. De mosterd is mild van smaak Lekker bij een stamppot, een kaasplankje of als onderdeel van soep.

Ingrediënten: Natuurazijn, mosterdzaad, laurier, kurkuma, zout.

Fijne Mosterd
mosterdzaad

Fijne Mosterd

De fijne mosterd is de fijne variant van de grove mosterd. We gebruiken gemalen mosterdzaad in plaats van hele zaden. Dit zorgt ervoor dat de mosterd totaal anders is, namelijk veel scherper van smaak.

Ingrediënten: Natuurazijn, gemalen mosterdzaad, laurier, kurkuma, zout.

Honing Balsamico Mosterd
honinggraad

Honing Balsamico Mosterd

Deze fijne mosterd heeft soepele zoete hint door de bloemenhoning en balsamico. De honing die we gebruiken komt van imker de Traay uit Almere. De balsamico azijn komt uit Italië waar deze 6 jaar is gerijpt in houten vaten.

Deze honing Balsamico Mosterd is uitermate geschikt voor een vinaigrette samen met Abma's olijfolie en Abma's azijn voor over een salade.