Olijfolie

Olijfolie

Abma’s importeert momenteel 4 soorten extra vergine olijfolie uit Griekenland en Spanje. De Griekse olijfolie komt uit Lesbos en Kreta, ze zijn gemaakt van de olijfrassen Kolovi en Koroneiki. De Spaanse olijfolie komt uit Andalusië, uit Jaen en omgeving. De Spaanse olie wordt geperst uit de olijfrassen Picual en Arbequino. Daarnaast wordt er ook nog zonnebloemolie en bakolijfolie geïmporteerd.

Walter Abma heeft al meer dan 25 jaar ervaring in het aromatiseren van olijfolie. Cesar Abma en Walter Abma doen dit nu samen met zelf geteelde kruiden zoals basilicum, oregano, rozemarijn, tijm, salie, munt, thaise basilicum en citroenmelisse. De Abma’s hebben een kruidentuin van 7000 vierkante meter op Kwekerij Osdorp in Amsterdam.

Abma’s heeft ook een knoflookolijfolie, gearomatiseerd met Beemster knoflook en een wokolie gearomatiseerd met de specerijen fenegriek en rode peper. Op aanvraag is meer mogelijk. Informeer naar de mogelijkheden.

Een 2000 liter vat en twee 500 liter RVS olijfolietanks zijn speciaal voor de Abma's gemaakt in Italië! Daarnaast zijn er nog vele 50 liter RVS olijfolietanks voor kleinere hoeveelheden.

Met goede ingrediënten krijg je een heerlijke smaak
Walter Abma

Wij streven naar een landelijke dekking zodat iedereen in Nederland van onze producten kan genieten! Flesjes gearomatiseerde olijfolie met fabrieksaroma en gedroogde kruiden vinden wij helemaal niks.

Basilicum olijfolie
basilicum

Basilicum Olijfolie

Lekker bij Italiaanse gerechten, tomatensalades, kom te dippen of bij kaas.

Rozemarijn olijfolie
rozemarijn

Rozemarijn Olijfolie

Perfect voor paddestoelgerechten en om lekker brood in te dippen.

Knoflook olijfolie
knoflook

Knoflook Olijfolie

Lekker over een tomatenbruchetta en bij vleesgerechten.

Oregano olijfolie
oregano

Oregano Olijfolie

Heerlijk over de zelf gemaakte pizza of om brood in te dippen.

Tijm olijfolie
tijm

Tijm Olijfolie

Lekker bij tomatensalades en dippen.

Griekse extra vergine olijfolie
olijven

Griekse Olijfolie

Op Kreta groeien de Koroneiki olijven waar elk jaar de olijfolie uit geperst wordt. Deze olijfolie is heel zacht van smaak en heeft een zeer lage zuurgraad van 0,22%. Door de zachte smaak is deze olijfolie veelzijdig. Deze olie is zeer geschikt bij vis of vegetarische gerechten.

Op Lesbos groeien de Kolovi olijven. Meerdere boeren leveren zeer snel na de oogst de olijven bij de pers van Lesel. Hier worden de olijven koud geperst. De smaak is zacht en fruitig.

Spaanse extra vergine olijfolie
olijven

Spaanse Olijfolie

Onze stevige Spaanse extra vergine olijfolie wordt geperst uit de Arbequina olijven in Jaen, Andalusië. De zuurgraad is slechts 0,3%. Deze stevige olijfolie komt het best tot zijn recht in vleesgerechten, salades en dressings.

De frisse Spaanse extra vergine olijfolie van de Picual olijf is ook afkomstig uit Jaen, Andalusië. De zuurgraad van deze olijf is 0,19%. Deze frisse olijfolie is groen en lichtpittig van smaak.