Sauzen

Sauzen van tomaat

Wij werken hecht samen met Kwekerij Osdorp in Amsterdam. Deze tomatenteler combineert tomatenteelt en het aanbieden van zorg in de vorm van dagbesteding. Onder begeleiding werken hier vele mensen met een moeilijke achtergrond met plezier in de kassen.

Wij hebben een professionele productiekeuken midden in de kassen gebouwd, zodoende zitten wij heerlijk dicht bij de bron. Via de automatische afvullijn worden de producten snel en veilig afgevuld.

We proberen om zoveel mogelijk de tomaten te gebruiken die ze ‘over’ hebben. De vraag naar tomaten en opbrengst van de planten fluctueert, er zijn dan ook periodes dat het aanbod de vraag overstijgt. Om voedselverspilling tegen te gaan kopen wij al deze tomaten voor een eerlijke prijs.

Ons nieuwste product van tomaat is gazpacho. Een traditioneel Spaanse koude soep. Lees meer over de gazpacho in onze blog.

Tomaten Ketchup
tomaten

Tomaten Ketchup

De ketchup is gemaakt van verse tomaat, kristalsuiker, maiszetmeel, specerijennatuurazijn, rode peper en zeezout. Het receptuur van de specerijenazij hebben we ook zelf ontwikkeld en aromatiseren we dan ook zelf.

We koken de tomaten samen met de andere ingrediënten, dit pureren we vervolgens met een staafmixer. Verder doen we niks! Daarom zie je de kleine zaadjes en schillen van de tomaten nog.

Curry Saus
curry

Curry

Na de start met ketchup kwam al snel de vraag naar meer sauzen en zijn we eerst gestart met curry. Onze curry is een heel stuk kruidiger dan de tomatenketchup. In de basis is dit hetzelfde als ketchup, alleen zitten er extra ingredienten in zoals: ui, appelsap, balsamico, en ras el hanout in.

Barbecue Saus
barbecue

Barbecue Saus

De basis van de barbecuesaus is ook die van de tomatenketchup recept, maar ook dit recept is uitgebreid met extra ingredienten. De barbecuesaus is frisser, zoeter en heeft een duidelijke rooksmaak.

De extra ingrediënten die de smaak afgeven zijn: gerookt paprikapoeder, gembersiroop, witte wijnazijn en balsamico.